Main menu

Het balletje rolt

Wat begon met een zoektocht naar fondsen voor de verbouw van de kleedhokken van ASC is uitgelopen op een subsidie van €70.000 om Sportdorp Stynsgea te realiseren.

Door de zoektocht naar fondsen werd in mei 2013 duidelijk dat er ook mogelijkheden zijn voor een dorp als Augustinusga als geheel. De term sportdorp kwam naar voren en een stuurgroep werd opgericht om de aanvraag in te dienen. Intentie van het fonds is sportontwikkeling, maar door samenwerking is het ultieme doel de leefbaarheid van het dorp een welkome impuls te geven. Betrokkenheid is het toverwoord en dus is het gesprek aangegaan met zoveel mogelijk partijen zoals gemeente, welzijn,  fysiotherapie, huisartsen en woningbouw.

Met behulp van gegevens van deze instanties is de stuurgroep in april 2014 tot een aanvraag gekomen. In september kwam het verlossende antwoord. De aanvraag werd als zeer relevant en de kwaliteit van de subsidieaanvraag als zeer goed beoordeeld. De subsidie werd toegekend! De subsidiepot is voor coaching en materialen en moet  voor alle leeftijdscategorieën worden gebruikt.  Om de sportactiviteiten te ontwikkelen is er inmiddels een sportcoach, Jurjen Bosch uit Hallum, ingehuurd. Tijdens burendag,  toen burgemeester en wethouders in Augustinusga te gast waren, werd het succes wereldkundig gemaakt. In december zal er een behoeftepeiling worden gedaan, zodat iedereen zijn zegje kan doen. Kortom het balletje rolt voor dit unieke project voor Stynsgea.

De stuurgroep: Trees Fokkinga (voorzitter), Martin Brandsma, Wybo Hofstra (penningmeester), Wianda van der Veen (secretaris), Marga Luiken, Theun Hofman (website), Jurjen Bosch (projectleider) 

EMAIL : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.